Ρέθυμνο: Μόνο 5 λεπτά για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων




Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ρεθύμνου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, ενημερώνει τους πολίτες του Ρεθύμνου και τις αρχές του τόπου ότι το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής 22 Απριλίου 2011 και από τις ώρες 12.00-12.05, τα μέλη της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιήσουν έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου, για 5’ λεπτά εκδήλωση μνήμης, περισυλλογής και προσευχής για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων στο Ρέθυμνο και σε όλο τον κόσμο.


«Αυτή η ημέρα της απέραντης Αγάπης του Χριστού για τον άνθρωπο, ας οδηγήσει την καρδιά μας, έστω για 5’ λεπτά, κοντά στα θύματα της ασφάλτου και μέσα από τα λίγα μικρά κεράκια μνήμης και περισυλλογής, ας προσευχηθούμε γι’ αυτούς... για όλους όσους χάθηκαν τόσο άδικα...
Και είναι τόσο πολλοί... και με τους ψυχρούς αριθμούς τους καταγράφουμε:
Ρέθυμνο    νεκροί    18 (μέσος όρος)
Κρήτη    νεκροί    100 (μέσος όρος)
Ελλάδα    νεκροί    1.900 (μέσος όρος)
Ευρωπαϊκή Ένωση    νεκροί    150 καθημερινά
Ευρώπη    νεκροί    300 καθημερινά
Σ’ ολόκληρο τον κόσμο    νεκροί    3.287 καθημερινά
Πέντε λεπτά, λοιπόν, 5 λεπτά μόνο... ας δώσουμε από το περίσσευμα του χρόνου μας... 5’ λεπτά μνήμης και περισυλλογής... 5’ λεπτά προσευχής... 5’ λεπτά για να ακούσουμε τη φωνή τους και να τους θυμηθούμε... για αφυπνιστούμε όλοι... για να κατανοήσουν οι αρχές το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται... για να καταγράψουμε μέσα από τη σιωπή μας και πάλι το Φτάνει πια!» αναφέρεται στην πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ρεθύμνου.
πηγή: Ρεθεμνιώτικα Νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...